27aug
På: 27/08/2021 In: Byrådsmøde

Til Byrådsmødet har jeg særligt fokus på følgende punkter:

Punkt 154.

Den videre udvikling af Den Maritime Halvø med plads til fællesskabet og faciliteter til vores foreninger der har havet som legeplads er på dagsordenen. Området skal i vores optik gøres færdigt så vi alle sammen kan mødes i motionen eller fællesskabets tegn og nyde naturen samt de oplevelser der følger med naturen til lands og til vands.

Punkt 157.

Det videre arbejde med borgringen ved Lellinge fortsætter. Planen er optagelse på Unescos verdensarvsliste og et større besøgscenter kaldet “Valhalla”. Her er det hensigten at publikum kan opleve spektakulære udstillinger og en attraktiv restaurant med butik og cafe. Museet forventer 60.000 besøgende om året og forventer, at åbne i færdig form omkring år 2023.

Punkt 160.

I Køge har vi hårdt og kalkholdigt vand. Nu er der et vandværk i Borup som ønsker et blødgøringsanlæg der kan fjerne kalken og gøre vandet mere blødt. Vandværkerne er selv bestemmende på området – men vi mener det er en god løsning. Mindre kalk i vandet gør vandet mere blødt og betyder mindre anvendelse af vaskepulver og skyllemiddel samt længere levetid på husholdningsprodukter som nogle af de positive effekter.
Det er godt for miljøet og naturen.

Punkt 163.

Her gives en anlægsbevilling til anlæggelse af tumlesal mellem Køge Bugt Gymnastikcenters nye hal og den kommende kommunale idrætsdaginstitution. Det er til gavn for vores børn og unge der i en ung alder får motoriske og koordinationsmæssige færdigheder til glæde og gavn for dem resten af livet. Sunde bevægelsesivrige børn giver robuste unge/voksne. Dejligt med endnu en idrætsbørnehave og gymnastikcenter i vores kommune.

Punkt 166.

Med denne sag reddes præsteskoven i Herfølge. Der har været bred enighed om, at hvis Foreningen Herfølge Folkeskov kunne finde private midler til bevarelse af skoven var vi som kommune indstillet på, at hjælpe. Dejligt borgerne i Herfølge nu får mulighed flere ture i skoven.

Punkt 170.

Her sendes lokalplanen for flere ældre/seniorboliger i Bjæverskov i høring. Det er vigtigt vi tilbyder muligheden for at vores ældre og seniorer kan forblive i nærområdet når hus og have er blevet en større byrde end tidligere. Netværk og relationer skal bevares så vi bekæmper ensomhed. Disse boliger er med til, at gøre dette.